dissabte, 7 de maig del 2016

"Segundas partes nunca fueron buenas" o si?


Hi ha poques persones que no hagin sentit a parlar de True Detective, encara que sigui perquè a la primera temporada un dels protagonistes és en Matthew Mcconaughey. Però, avui, m'agradaria parlar de la segona temporada on apareixen actors com Colin Farrell i Rachel McAdams, molt coneguts a la pantalla gran. 

La segona temporada de True Detective no té res a veure amb la primera, res. Per començar, passa en una ciutat diferent, els protagonistes són uns altres i, una de les principals, el cas que investiguen passa en el present (a la primera temporada els detectius recorden un cas del passat). Tot i que s'han de veure com dos sèries diferents, és impossible no fer comparacions i per molts seguidors, m'incloc, la primera temporada està molt per sobre de la segona. Crec que és així perquè un dels punts forts de la primera són tots els elements inquietants que envolten el cas i els personatges, però sobretot el cas. Per contra, a la segona temporada es barregen molts ambients com la corrupció, la política, l'assassinat i els traumes dels detectius i treu el protagonisme a l'assassinat en sí. A més a més, els personatges són força arquetípics (el detectiu que ha perdut la família o l'investigador amb un passat a l'exèrcit) i un llarg etcètera d'elements que fan perdre a l'espectador. 

Però, sempre hi ha un però, també hi ha alguna cosa bona. Per mi, una de les poques, és la interpretació de la Rachel McAdams ja que, en aquesta ocasió, fa un paper més seriós, diferent a molts altres en comèdies romàntiques. Aconsegueix reflectir a la perfecció la ràbia que sent el personatge pel món, sempre està enfadada. Això si, no és una mala sèrie, més ben dit temporada, però perd molt respecte a la primera. És distreta i complexa, però massa fosca (un problema de moltes i moltes sèries i que vull reivindicar). Ara bé, si no heu vist ni la primera ni la segona, proposo que primer mireu la segona i després la primera o, simplement, la primera perquè val la pena, no només pels actors si no també per tot el misteri i rareses que envolta el cas de la primera temporada.




S.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada