dimarts, 15 de novembre del 2016

Llarga vida a la reina


No hi ha dubte que les millors sèries, sobretot en tema de vestuari i decorat, són les d'època. La majoria d'elles estan basades en fets reals, la vida d'alguns reis o guerres que ha patit Europa o Estats Units. Personalment, em costa engaxar-me a aquest tipus de ficció, però m'alegra dir que m'ha passat. Ni més ni menys m'ha passat amb The Crown, una sèrie de Netflix que explica la vida de l'actual reina d'Anglaterra, Isabell II.
El que em va cridar l'atenció va ser el fet que explica la vida d'una reina que encara està viva i que és la més coneguda al món. La monarquia sembla llunyana, d'una altra època o ens sona dels llibres d'història. Però no podem oblidar que encara n'hi ha moltes a Europa i que han tingut, i tenen, un paper important en el funcionament del món. Deixant això de banda, The Crown explica la dificultat per escollir entre la família i la corona. Com una dona arriba al poder sense esperar-ho i sense saber com funciona. La sèrie, doncs, explica com Isabel II va haver d'aprendre tot això, com compaginar la seva vida personal amb la corona, però sobretot, com va posar el benestar de la institució monàrquica per damunt d'ella i la seva família. La reina Isabel II va acostar la monarquia al poble, va restaura la il·lusió, però a costa de què? L'ascens al poder no és fàcil i encara menys si vas encontra dels que t'estimen.
Així doncs, The Crown fa un retrat de la reina i la seva família, des del marit fins a l'oncle que va abdicar. Tot això barrejat amb la política de l'època i tots els fets històrics creen una sèrie intrigant que no es mossega gaire la llengua en alguns temes (no es mostra res explícit, però si que s'insinuen relacions sexuals entre la reina i el seu marit). A més a més, i és una cosa que m'ha fascinat, el vestuari és espectacular. Està clar que Netflix ha invertit bé els diners, tot i que no només amb això sinó també amb bons actors com Matt Smith (el Doctor a Doctor Who) que dóna un toc d'humor i humanitza al personatge d'Isabel II, o l'actriu Claire Foy que interpreta a la reina d'una manera extraordinària.
Per tant, és una sèrie que agradarà als amants de Downton Abby o The Tudors, però demano als més escèptics, com jo, que li donin una oportunitat perquè és realment captivadora. A part que tens la possibilitat d'aprendre o recordar una mica d'història contemporània.



S.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada